У Харкові зайнято 76% ковідних ліжок

Фото: kharkivoda.gov.ua

Незважаючи на відкриття додаткових пунктів вакцинації на ринках та виборчих дільницях, їх послугами скористалася невелика кількість людей. Тим часом епідемічна небезпека в місті явно не спадає.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, минулої доби щеплення проти коронавірусної інфекції зробили 5 014 харків’ян, серед яких 3,5 тис. — у пунктах на виборчих дільницях, розташованих у школах.

«Вчора на дільницях працювали 40 пунктів вакцинації та один був у резерві, шість бригад робили щеплення на ринках, чотири – у торгових центрах, двадцять – у дорослих поліклініках. Зважаючи на такий масовий вихід наших бригад, від харків’ян ми очікували кращого результату, якого, на жаль, не отримали. Тому я вкотре запрошую харків’ян до наших пунктів вакцинації та наголошую, що щеплення – єдиний спосіб захисту від COVID-19», — наголосила віце-мер.

Заступниця міського голови повідомила, що на сьогоднішній день у місті різними вакцинами проти COVID-19 щеплено 501 678 осіб. Вакциновано 92,9% медичних працівників та педагогів.

Щеплення від коронавірусної інфекції вже отримали 174 дитини від 12 до 17 років.

Стаціонарне лікування у міських лікарнях проходять 1 179 осіб з коронавірусом, з яких лише 81 пацієнт – з вакцинацією.

Минулої доби госпіталізували 44 хворих. Зайнятість ліжок у місті становить 76%.

На кисневій підтримці перебувають 897 хворих, у відділеннях інтенсивної терапії – 96 пацієнтів, на апаратах штучного дихання – 51 особа.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 1 листопада виявили 207 642 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 227 — минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу. Громадські прищепні пункти обіцяють відкрити на ринках міста.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.

29 жовтня на шістьох ринках Харкова почали працювати нові пункти вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Осінні канікули у харківських школах через епідемію продовжили до 7 листопада.